A szemeimen keresztül

A szemeimen keresztül

Budapest, tömegközlekedés

2017. július 09. - Moncóka

A budapesti tömegközlekedés, ami valóban a tömeg közlekedése. Elképesztő mennyiségű ember nyomorog az orvos receptje alapján, naponta 3x, reggel, délben, este. Legyen az busz, villamos, metró, troli. Engem meg kiborít. Remélem, hogy nem csak velem van a baj, nyugtassatok meg, hogy mást is kiborít! J

Nem is tudom, hogy mivel kezdjem? Talán a hátizsákos birkákkal. Én elhiszem, hogy kényelmes és praktikus viselet, de számomra evidens viselkedés az, hogy ha lenne hátizsákom, akkor az előtt levenném, mielőtt felszállok valamelyik közlekedési eszközre. Nem azzal forgolódnék ide-oda, s vágnám pofán vele az éppen ülőket, s folytathatnám még. Ha nagy a hasam, azt be tudom húzni, azzal nem zavarok senkit, de a hátizsákot az ugye nem tudom behúzni, csak LEHÚZNI a hátamról.

Tegnap: A helyszín: Margit híd, Budai hídfő. Az időpont: 16-16.10 között. A történés: ez egy prostira (moderáltam magam) forgalmas csomópont. Jön a HÉV, buszok, másik villamos, s ezerrel özönlik az emberáradat. Első megjegyzésem az az, hogy eléggé balesetveszélyesnek tűnik számomra a keskeny villamosmegálló. Nyilván a mérnökök megtervezték, csak azt nem tudom, hogy milyen alapon. Nyilván nem volt több hely. Áll a tömeg a megállóban. Leszáll a tömeg a villamosról, s vannak, akik éppen mozgásban vannak. Az emberek száma immár 3 szoros. Amíg nem áll meg a villamos, eléggé sebesen suhan el, s ugyan ez történik, amikor elindul és begyorsul. Csodálom, hogy nem történt még súlyos baleset. De a lényeg: Áll a megállóban töménytelen mennyiségű ember. A leszállók elhagyták a villamost, a felszállásra várók pedig fel szerettek volna szállni. Ajtóként felszállt 3 ember, a vezető csilingelt, bezárta az ajtókat, s elhúzta a csíkot. Kb. 50 ember / több ott maradt a megállóban, s csak nézett ki a fejéből, hogy wattafak? Nem lacafacázott a „ sofőr”, simán ott hagyta az utazóközönség nagy részét. Szívesen megkérdezném tőle, hogy ezt miért tette? A villamos elment, kvázi üresen. Mondhatná kedves olvasóm, hogy mit rinyálok, hiszen a 4-6-os ilyenkor jön 2-3 percenként. Ez igaz, de! Mert ugye mindig van „de”. A következő villamos már tömve volt, s persze Murphy-ből kiindulva, erről max. 2 ember szállt le, így maradt a tömeg. A tömegre rázúdult a tömeg, s így lett szardíniás doboz a villamosból, telis-tele szardíniákkal, akik a luxus jegyében még szaunázhattak is. Kombino: formatervezett, szép sárga, jó hosszú, modern, s ami a legfontosabb, a komfort kedvéért légkondicionáló berendezéssel ellátott. Nos, ha lehetne elviselhető hőmérséklet az „új” villamoson, akkor miért nincs? Tudja ezt esetleg valaki? Miért kell a hőségtől, a levegő hiányától megdöglenie az ember lányának, meg fiának eme alkalmatosságon?

Ma: A helyszín: Bem tér, 109-es buszmegálló. 10.30-ra kellett a bíróságra érnem, s mivel nem ildomos elkésni, így kinéztem az ígéretek szerint, 9.56-kor a megállóba érkező járatot. S arra az esetre, ha véletlenül nem lenne nagy a forgalom Budán, 9.52-kor már a megállóban voltunk (a diákmunkásunkkal)…. Álltunk a tűző napon, vártuk a buszt, ami betartva az ígéretet 9.57 perckor megérkezett, besuhant a buszmegállóba, egy pillanatra fékezett, majd nemes egyszerűséggel tovább állt, kettőnket ott hagyva a megállóban. Azon gondolkodtam, hogy a király új ruhája van mindkettőnkön? Nem tartom magam annyira jelentéktelennek, főként, ha egy dalia fiatalemberrel állok, hogy ne vegyenek minket észre. Ezt azért nem hagytam szó nélkül, a BKK-nak már el is ment a levél. A bírónő előtt 1 perccel érkeztünk meg, ami majdnem késés.

Egyébként pedig majdnem, hogy elviselhetetlen számomra a sok büdös ember. El sem tudom képzelni, hogy miért nem használnak egyesek izzadásgátló szert,  vagy fogkrémet. Attól rosszabb nincs, amikor pl. a villamoson valaki bele áll az intim szférámba, természetesen szembe velem, s folyamatosan leheli rám a pokol kénköves bűzét. De sebaj, megvan a megoldás! Holnaptól gyalogolok!!!

S a végére egy kihagyhatatlan gyerekszáj: A kislány 7 éves, a mamája ügyvéd. Egy ideje papa és mama nem tud egy ágyban aludni, mert a gyerek elfoglalta az egyikük helyét. Apuci komoly beszélgetésbe kezdett a kislánnyal, s megmondta neki, hogy holnaptól a saját ágyában kell aludnia, mert apa és anya együtt szeretne aludni. A kislány a mamához: anya, ez igaz? Igen! S ez egy jogerős igen?

Haláli lehetett! J

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszemeimenkeresztul.blog.hu/api/trackback/id/tr5512651731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása