A szemeimen keresztül

A szemeimen keresztül

Felicita, E.R és egyebek

2018. június 13. - Moncóka

 

 

felicita.jpg

Két hete vasárnap vonattal jöttem vissza Pestre, unom már a vezetést. Jó, hogy volt nálam farmerdzseki, mert lefagyasztottak a klímával. Ha vonattal jöttem, akkor vonattal kellett (nem kellett, de én nem ülök be más autójába) mennem. Vittem a farmerdzsekit 34 fokban, felkészülvén a klímára. Annyit mondok, nem kellett volna. Lillafüred IC, fülkés kocsik. A klíma nem működött, de olyan ablakok voltak, amiket még kinyitni sem lehet. No, nem azért, mert elromlott az ablak, egyszerűen egy teli ablak van, amit nem lehet kinyitni és kész. Mondhatom, fullasztó volt az út.

Este kávézó helyett pizza. Felicita Pizzéria a Komlóstetőn. Kellemes udvar háttérként, finom pizzák.Kis, családi vállalkozás (abból gondolom, hogy nagyon hasonlítanak egymásra), kedves pincérlány és pincérfiú, de nem igazán állnak a helyzet magaslatán. Sokat kell várni egy-egy pizzára, az ára is egy picit magasabb, de a kulináris élmény megéri. Ha odamennétek, mindenképpen foglaljatok előre, s készüljetek egy hosszabb várakozásra! :)

Szombaton mozi: Könyvklub. Az egy főre jutó férfiak száma elég kevés volt. A terem egyébként megtelt, de max. 10 fő férfi személy volt! :) Tipik csajos film. 4 vénasszony, és tényleg (Jane Fonda 80 éves) havonta elolvas egy könyvet, s azt megbeszélik. A havi könyv a szürke 50 árnyalata. Tetszett a film, vicces, könnyed kikapcsolódás. Jane Fonda 80 évesen szuper jól néz ki. Az egy dolog, hogy az arca plasztikázott, de csinos nagyon. Nem egy sovány öreg test (nyilván az), de kifejezetten formás (legalább is ruhába). Jobban néz ki, mint én! :)

Hétfőn dolog volt, így csak "egy" Lipóti pékség kávézója lett kipróbálva. Van jeges kávé, ami jéggel + vanília fagyival készül. Helyszín a Keleti szomszédságában. Mindig elgondolkodom, hogy miért a pályaudvarok vonzzák világszerte az aljanépet, A kávé finom volt. Kitéve az utcára néhány asztal székekkel, árnyékban, önkiszolgáló üzemmódban. Az utcán sétálgatók, hát hogy is mondjam...dikk a csávó! 10 főből 8 fő sokat volt a napon. A személyzet még tanulta a jegeskávé készítését.

Kedden is dolog volt, így a jól bevált Cafe Frei. Erről nem írok. Szokott hely (Aréna), szokott személyzet, szokott "fotelem", szokott ízek, szokott ár. De mivel a dologgal hamar végeztem, jött a 3. a Lonely Planetből: My lillte Melbourne. Központi hely (Madách térről nyílik). Picike üzlet, 4 asztal előtte, bent 2 csajszi, hely éppen nem volt, így nem tudok nyilatkozni sem a kávéról, sem a kiszolgálásról. Majd legközelebb! De nem biztos! Nem volt semmi, ami arra késztetett volna, hogy rögtön, azonnal leüljek.

S, akkor az E.R. Fiatalabb korom egyik kedvenc sorozata. Szuszi szerelmes is volt Carter dokiba. :)

Az anyukám, aki 76 éves..., nos úgy gondolta, hogy ő meggyet szed a fáról. Nem részletezem a történéseket, mert ésszel nem bírom felfogni, hogy mit csinált... a sürgősségin kötött ki. Megyei kórház, aki kiszolgál cc. 660.000 embert, ezt sem akarom részletezni. Délutántól, éjszakába nyúlóan megszületett a diagnózis (persze, hogy tört a csont). A várakozás kényelmetlen műanyagszéken, undok "személyzettel". Nem akarok senkit bántani, én elhiszem, hogy fáradtak, túlterheltek stb., de lehetne másképp is. Viktor bácsi! Jó lenne, ha nem a qrva stadionokat, meg a sehol nincs focit nyomatnád, hanem máshová is tennél egy kis pénzt (nem a zsebedbe!), mondjuk az egészségügybe, hogy legyen több orvos, legyen több asszisztencia, hogy az embereknek ne kelljen órákat várakozni egy sürgősségi osztályon azért, mert egyszerűen nincs ember.....

Vicces a sztori: 2 hete/3 az anyósom leesett a lépcsőn, eltörte a jobb vállát, kulcscsontját, meg mindent, ami arrafelé van. Tegnap az anyukám a bal oldalán törte el, szerencsére "csak" a felkar csontját. Az "anyósok" összebeszéltek! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://aszemeimenkeresztul.blog.hu/api/trackback/id/tr8314044826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása