A szemeimen keresztül

A szemeimen keresztül

Victimológia és a nikotin hatalma.

2018. június 13. - Moncóka

 

cigi.jpg

Komolyan mondom, nem értem az embereket. Az ebédidőmet a városban töltöttem el, mert egyébként a tanyán vagyok. :) 80+-os nénike banyatankkal elindult a piacra. A fülében 1 pár, aranynak látszó, olyan kitépésre tökéletesen alkalmas fülbevaló. A  nyakában jó vastag, aranynak látszó lánc. A jobb csuklóján 2 db, aranynak látszó vastag karkötő. A bal csuklóján arany színű óra. A 10 ujján 4 db, aranynak látszó, vastag gyűrű, az egyik pecsétgyűrű. Menni alig bír (fáj a lába), levegőt alig kap (tüdő és/vagy szívproblémák). Oké, hogy el kell mennie bevásárolni, az ügyeit intézni, de minek ékszerezi ehhez fel magát. Nem lennék meglepve, ha újsághír/tv hír lenne belőle. Nagyon sok rossz ember mászkál a városban, akiknek felkelti az érdeklődését, s nem lesznek restek akcióba lendülni. Nincs senkije, aki azt mondja neki, hogy: mama, nagyi, kedvesem...ne menj így ki az utcára. Jogos a kérdés, minek az ékszerek, ha a dobozban lapulnak a szekrény mélyén/akárhol. Az ékszerek szépek, lehet értékesek is, de nem egy 80-as nyanyára valók, aki a déli sétáját ejti meg. S ezt az ő érdekében mondom. S ezt a témát taglalja a victimológia. Meg azokat a kis csajokat, akik felvesznek egy picsaszoknyát, aztán meg csodálkoznak, ha a férfiak "érdeklődést" mutatnak az irányukban. Sajnos, erről szól ma a világ. Minősítő körülmény: nyereség vágyból....

Mindennap 2 kórház előtt jövök-megyek. Kinn álldogálnak a mindenféle emberek, nagy többségben átlagjózsiék és átlagalattijózsinéék. Ki papucsban, ki szandiban, ki katéterrel a hólyagjában (bájos, ahogy kikandikál a köpeny alól a vizelettel teli zacsi), ki draincsővel az akármilyében (az még bájosabb, ami akárhonnan folyik) s szívják ezerrel a cigit. Van, aki alig él (látszik rajta), de a cigit képtelen letenni. Van a takarítónő kategória. Rosszul öltözött, hiányos a fogazata, s mondjuk még a bőre is barnább. Ők nem lehetnek mások, csak a takcsajok. Valami munkaruhafélében vannak. Aztán van a műtősfiú, beteghordó, orvos kategória. Van egy férfi, mindig fehér nadrág, fehér köpeny, fehér papucs van rajta. Az arcán ezer ránc (hála a ciginek), a kinézete vetekszik egy alkoholista hajléktalanéval. Ő orvos. Láttam a kitűzőjét. Lehet, hogy egy óriási koponya, de nem lenne hozzá bizodalmam. Ne ítélj elsőre! Ronda és finom, Chokito! :) Emlékeztek? Nem értem a dohányosokat. Nem is fogom megérteni, soha sem cigiztem, így nem tudom, hogy milyen lehet a hiánya. Van egy ismerősöm. Erős dohányos. Tüdőműtétje volt (mi más?!). Épp akkor voltam ott nála, amikor kihúzták belőle a csövet. Szerintetek mi volt az első dolga? 

Mai látogatás: Híd bisztró. Egy hatalmas tölgyfa alatt lehet ücsörögni, majdnem a Duna parton. Van ennivaló, innivaló. Jeges kávét ittam fagyival és jéggel. Sok minden van, amit megkóstolnék, izgalmasak az összetevőik. :) Finom volt a kávé, kár, hogy tartós tejszínhabot tettek rá, annak nagyon nem szeretem az ízét. Az asztal, aminél ültünk enyhén szólva ragadt, de ez az egyetlen negatívum. Az árfekvése átlagos, inkább picit magasabb kategória. Lassan, de biztosan teltek meg vendégekkel, úgy tűnik, hogy közkedvelt hely. Egy dolog zavart, ami mindig zavar, a dohányzás. Oké, hogy kerthelyiség meg minden, no de kérem, fúj az a fránya szél, s ha Mörfiből indulunk ki, persze, hogy felém fújja a füstöt. Hosszan üldögéltünk aktuális partneremmel, s "csemegéztünk" az emberkavalkádból. Annyit mondok, vannak fazonok! :)

 20180613_163527.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszemeimenkeresztul.blog.hu/api/trackback/id/tr8614045530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása